Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha demanat per escrit al president del parlament valencià, Juan Cotino, l’empara i protecció de la institució a la diputada Mireia Mollà, després de fer-se públic les pretensions de violar a la parlamentària per part de l’advocat i l’empresari empresonat per la trama de corrupció amb els fons de cooperació i solidaritat de la Generalitat.

Segons Morera, “les converses que han aparegut en la premsa constitueixen fets que poden ser delictius i que posen en perill la integritat física i moral d’una diputada elegida democràticament pel poble valencià i, per això, les Corts han d’actuar en conseqüència contra les persones que volen atemptar contra la nostra diputada Mireia Mollà”.

El portaveu de Compromís demana al president de les Corts una actuació “immediata” per tractar-se d’unes declaracions “molt greus que no poden quedar impunes i que mereixen ser castigades amb tot el pes de la llei”.

Morera, també, ha agraït el suport i les mostres de solidaritat i estima “de moltes persones que han manifestat públicament la seua adhesió a la diputada. Eixes amenaces no faran que callem i anem a continuar desvetllant públicament i denunciant a totes aquelles persones que facen de la corrupció la seua manera de vida. Nosaltres anem a lluitar per la regeneració democràtica i contra els corruptes que malbaraten els diners públics de les valencianes i valencians i Mireia Mollà té tot el nostre suport perquè és un exemple de treball, d’honradesa i de lluita contra aquells que volen lucrar-se amb els recursos públics”.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL
Per altra banda, Compromís ha informat que demà a la Junta de Síndics es presentarà la petició per a fer una declaració institucional de tots els grups parlamentaris “per a condemnar les amenaces a la diputada Mireia Mollà, com també anem a demanar que les Corts es posicionen amb rotunditat per a condemnar també els insults i amenaces a periodistes i també a persones d’altres races, perquè contra eixos comentaris la tolerància de les institucions democràtiques ha de ser zero i, si cal, anar a la justícia també perquè es castigue com cal als autors d’eixes afirmacions”, segons ha informat Morera.