Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, i el membre del Consell d’Administració de RTVV a proposta de Compromís, Rafael Xambó, s’han reunit este matí en la seu del grup parlamentari amb els representants de CCOO, Intersindical, UGT i CGT en el Comité d’Empresa de RTVV, entre els que es trobava el seu president, Vicent Mifsud.

En la reunió s’ha analitzat el Projecte de Llei de RTVV que ha presentat el Consell i què ha de ser debatut per Les Corts Valencianes i s’ha coincidit en el fet de considerar què este canvi normatiu permet una privatització total de l’ens públic; així com s’ha rebutjat l’aplicació d’un ERO que suposarà l’acomiadament de 1.200 treballadors.

Segons Morera “tant el Comité d’Empresa com nosaltres estem d’acord en què es pot fer viable RTVV, convertint-la en un vertader servici públic i aplicant mesures de transparència. Hem d’evitar que la nostra radio televisió pública desaparega com pretén en última instància el Partit Popular”.

“Una RTVV viable –ha afegit el portaveu de Compromís- ha de ser capaç d’impulsar el nostre sector audiovisual. Des de Compromís diguem si a RTVV, i volem que quede clar per a tota la ciutadania què els culpables de la situació actual són els directius que han gestionat de manera nefasta este ens públic i no els treballadors”.

Per la seua banda Rafael Xambó, s’ha compromés amb el Comité d’Empresa a realitzar totes les accions contra l’ERO que estiguen al seu abast en el Consell d’Administració de RTVV, així mateix defendrà els principis fonamentals de RTVV que marca la Llei de Creació i “que el PP vol liquidar amb la nova llei que han presentat”.

De la mateixa manera els representants de Compromís han explicat als membres del Comité d’Empresa de RTVV la denuncia que han presentat davant la fiscalia pels desajustaments contables que han detectat en este ens públic i els han donat còpia de les declaracions que recentment han fet davant el fiscal.