Bota al contingut principal

Els successos de la Primavera Valenciana van deixar en evidència la deficient identificació dels agents antiavalots i, per tant, la total indefensió dels ciutadans a l’hora de poder identificar i denunciar a aquells policies que van actuar d’una forma irregular. Per eixe motiu, Compromís va portar la proposta de millorar esta identificació a les Corts Valencianes i va comptar amb el vot negatiu del PP i, de la mateixa manera, el diputat de Compromís-Equo ha portat la iniciativa a la comissió d’Interior, celebrada este matí al Congrés i a la qual també s’han oposat els populars.

El parlamentari de la formació valencianista, progressista i ecologista ha argumentat que la iniciativa presentada per Compromís-Equo no és amb la intenció de criminalitzar als cossos policials, “però és contrastable que hi ha diferents formes d’actuar i l’anonimat dels agents provoca els abusos”. Per eixe motiu, Baldoví ha sol•licitat en la comissió d’Interior que es complisca la legislació vigent i que es faça, com en altres països, on els agents porten en armilles, escuts i cascos “els seus números d’identificació d’una manera molt visible, amb la finalitat de facilitar al ciutadà el reconeixement del policia en el cas que es produïsca una irregularitat o un abús d’autoritat per part de l’agent”.

Segons Baldoví, “en l’actualitat, l’escassa identificació dels agents antiavalots generen una total indefensió de la ciutadania i açò, la qual cosa provoca és que cada dia existisca una major desconfiança i un major allunyament de la societat dels cossos i forces de seguretat de l’estat”.

El diputat de Compromís ha lamentat el vot contrari del PP. Segons Baldoví, “els 24 vots en contra del PP donen ales a la brutalitat policial, fomenten la indefensió dels ciutadans i, a més, fa més gran l’escletxa que separa als cossos de seguretat de l’estat de la ciutadania”.

REPRESSIÓ POLICIAL A BUNYOLA
El diputat valencianista també ha aprofitat la seua participació en la comissió d’Interior per a parlar dels successos de Bunyola (Illes Balears) on una protesta de joves s’ha saldat amb quatre detencions i mostres de brutalitat policial per part d’agents de la Guàrdia Civil. Segons Baldoví, “per molt mal camí va el govern quan en estos temps, en els quals a molta gent només li queda el seu dret a poder protestar, empra tota la força repressora de l’estat per a impedir eixes protestes. Però les detencions arbitràries, les porres i la brutalitat no van a poder aturar eixes protestes totalment legítimes i democràtiques”.

Baldoví considera que la reacció del govern “està sent igual que en les dictadures que tant va criticar el PP quan estava en l’oposició però que ara, manant des de la Moncloa, aplica les mateixes tècniques de repressió policial”.