Bota al contingut principal

El portaveu en matèria mediambiental de Compromís en les Corts Valencianes, Juan Ponce, ha denunciat que la campanya de prevenció i d’extinció d’incendis anunciada aquest matí pel conseller de Governació, Serafín Castellà, “confirma les retallades de la Generalitat perquè si es contrasten les dades de 2011 amb els de 2012, comprovarem que el govern de Fabra destina 5 milions d’euros menys per a aquest servei i que retalla 700 llocs de treball, per la qual cosa aquesta falta de mitjans humans posa en greu perill els boscos valencians”.

Les dades oferides per Governació confirmen que també hi ha menys mitjans aeris, amb la desaparició de tres avions i per a pal•liar les retallades, “el conseller ha recorregut a la policia autonòmica, un cos que en compte de dotar-lo de majors competències i també de personal, ara estaran també de vigilants de les muntanyes valencianes. De fet, de 76 agents en 2011 passen a 90 per a la present campanya estival”.

Des de Compromís consideren que el govern valencià “no és conscient de la gravetat de les retallades que ve aplicant en la prevenció i extinció d’incendis, no d’un any per a un altre, sinó de fa ja diversos anys. Prova d’això són els incendis de la Valldigna, la Safor, la Ribera o la Vall d’Albaida, uns focs que es van controlar perquè finalment intervingué l’exèrcit i també brigades de suport d’altres comunitats autònomes”.