Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “el Banc Sabadell s’ha de comprometre amb el nostre territori, afavorir els crèdits a les pymes, als emprenedors, a les cooperatives, a les famílies i, per descomptat, ha de donar una solució de manera urgent a totes les persones que tenen els seus diners atrapats en els productes tòxics de la CAM”.

Mollà ha fet estes afirmacions després que la Comissió Europea autoritzara ahir que el Banc Sabadell es faça amb el control de CAM i aprovara el pla de reestructuració presentat per l’entitat catalana.

“Des d’ara és oficial que els alacantins i la resta de ciutadans del País Valencià hem perdut una de les nostres principals caixes d’estalvi i, per tant, demanem al Sabadell un compromís ferm amb el desenvolupament sostenible del nostre territori davant la gravíssima situació econòmica per la que travessa”, ha afegit la diputada, que és alhora membre de la comissió d’investigació sobre la CAM a Les Corts.

Mireia Mollà ha explicat que “este compromís passa també per donar una resposta urgent a totes les persones afectades pels productes tòxics que els va col•locar la CAM de manera enganyosa, un fet que s’ha convertit en un drama per a milers de persones que es juguen fins i tot la totalitat dels seus estalvis”.

“Al mateix temps, no podem consentir que la nova fase que ara inicia la CAM ens faça oblidar tots els abusos que es van cometre en la caixa d’estalvis, perquè hem de seguir exigint que aquells que es van omplir les butxaques amb els diners dels clients els retornen, que els responsables dels organismes de control expliquen per què fallaren i que els dirigents polítics que abonaren la deriva especulativa de la caixa conten per què ho van fer”, ha ressaltat la diputada de Compromís.

A més, Mireia Mollà ha recordat que “PP i PSOE es negaren a aprovar una proposta de Compromís per a que la Generalitat assumira la titularitat dels centres de l’Obra Social” i, en este sentit, ha sol•licitat que “Banc Sabadell continue la tasca que ha anat desenvolupant l’Obra Social al llarg dels anys i que tants beneficis ha reportat al nostre territori”.

D’altra banda, la diputada de Compromís ha afirmat que “cal que es minimitzen els comiats de treballadors, ja que no pot carregar-se només sobre ells la mala gestió dels responsables de la caixa”.