Bota al contingut principal

Els reiterats incompliments de la Generalitat Valenciana i també del Govern Central en matèria de transports públics afecten a milers i milers de ciutadanes i ciutadans de les comarques del Nord i també del Sud del País Valencià. Per eixe motiu, Compromís ha presentat esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2012, rebutjades per la majoria absoluta del PP i ara, novament, el tema torna a tractar-se al parlament valencià.

El diputat de Compromís responsable en medi ambient i infraestructures, Juan Ponce, serà l’encarregat de defensar esta setmana la moció subsegüent a una interpel·lació feta a la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, en la que la coalició valencianista, progressista i ecologista demana al Consell la dotació econòmica suficient perquè en 2013 “es puga fer l’estudi de viabilitat de l’ampliació del servei de Rodalia Vinaròs-Castelló i la redacció de projectes necessaris”.

També, des de Compromís sol·liciten al Consell que s’adapte la infraestructura per fer arribar la línia C-3 d’Alacant des de Sant Vicent del Raspeig fins Villena. Segons Ponce, “tant al Nord com al Sud, tenim zones incomunicades per tren i no ens val l’excusa de que no és rendible perquè sabem que si que ho és. Es tracta d’una reivindicació històrica de milers i milers de persones que reclamen un tren de rodalia per a poder desplaçar-se a Castelló, a València o Alacant, per a estudiar, treballar i fer altres gestions i ara és un bon moment per a invertir en infraestructures que fan possible un transport sostenible mediambiental i també econòmicament”.

Des de Compromís esperen comptar amb el vot positiu de totes les formacions amb representació a la cambra valenciana, cosa que no ha passat al Congrés dels Diputats, on en PP ha votat en contra de les esmenes als pressupostos presentades pel diputat de la coalició, Joan Baldoví.