Bota al contingut principal

Compromís ha registrat una proposició no de llei en les Corts Valencianes per a donar suport als emprenedors i xicotetes empreses valencianes que no disposes de local per a dur endavant la seua activitat comercial. La formació demana en la seua iniciativa que l’IVVSA llogue els baixos comercials disponibles, buits i que no ha aconseguit vendre des de fa mesos, en alguns casos anys.

En total, l’IVVSA té buits, i per tant disponibles, un total de 98 baixos comercials distribuïts de la següent manera: 27 en Alacant, 7 a Sant Vicent del Raspeig, 9 a Castelló de la Plana, 3 a Vinaròs, 9 en Alaquàs, 12 a Paterna, 1 a Sagunt, 1 a Sueca, 4 a Torrent i 25 a la ciutat de València.

Segons ha reconegut el diputat Fran Ferri, “estos locals, ubicats en àrees urbanes estratègiques estan buits des de fa molt de temps i és una autèntica incoherència que l’administració tinga uns baixos desocupats, sense generar cap ingrés i que, a més, sabent com se sap que hi ha iniciatives empresarials que no es poden posar en marxa per la manca d’un local”.

Ferri assegura que els poder públics, “han d’apostar clarament per fomentar les iniciatives dels emprenedors i el naixement de xicotetes i mitjanes empreses per a generar ocupació, dinamitzar l’economia i augmentar així els ingressos del sector públic, com una alternativa a l’errònia política de les retallades en prestacions socials i depressió de l’economia que estan portant a terme els governs valencià i central des de l’any 2010”.

Des de Compromís consideren que, per a eixir de l’actual crisi econòmica, “és prioritari el paper que han de jugar els emprenedors i les xicotetes i mitjanes empreses. Este sector, en moltes ocasions no pot prosperar perquè moltes idees resten al calaixos, per no tindre un local comercial. Per això, com a mesura per a dinamitzar el sector productiu valencià i la nostra economia, cal que l’IVVSA llogue els 98 locals que té buits, però tenint en compte que el lloguer que s’ha de cobrar ha de ser reduït i ha d’estar lligat al benefici de les empreses, perquè si el que han de pagar per un local és més elevat del que guanyen, acabaran tancant”.

També, Ferri proposa que els locals a llogar per l’IVVSA, “han de donar prioritat a aquelles empreses que la seua activitat estiga lligada a l’economia social, com per exemple les cooperatives”.