Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat una sèrie d’iniciatives en Les Corts Valencianes sobre l’incendi que estos dies ha cremat centenars d’hectàrees en la comarca dels Serrans.

En concret el portaveu adjunt de la coalició, Juan Ponce, ha inquirit al Consell per què aclarisca diverses circumstàncies d’este incendi, ja que “sembla que no va haver una intervenció per part dels serveis d’extinció tan ràpida com haguera sigut desitjable. La intervenció immediata és l’única forma de parar l’avanç d’un incendi a temps, abans que agafe envergadura i l’actuació d’extinció es complique com ha succeït en esta ocasió”.

D’altra banda des de Compromís s’exigeix a la Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Bonig, que no permeta que es traga ni un sol tronc cremat de la zona, ja que “després dels últims incendis hem pogut comprovar com des de l’administració pública valenciana es regalen els troncs dels arbres afectats pels incendis que encara són aprofitables a empreses que es lucren amb esta fusta”.

“Des del Consell s’autoritza l’extracció d’estos troncs afectats pels incendis emparant-se en una presumpta restauració paisatgística de la zona, quan des de la perspectiva mediambiental no és necessari retirar estos troncs alhora que es contradiu l’esperit de la legislació forestal que estableix que ningú es pot lucrar a costa dels incendis”, ha conclòs Ponce.