Bota al contingut principal

El diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Josep Maria Pañella considera “particularment desafortunat que el president Fabra vulga presumir en el ple de les Corts del pla de pagament dels deutes, que segons ell serà el remei de tots els nostres mals i ho faça justament el mateix dia que les farmàcies del país han hagut d’abaixar les persianes, per la manca de pagament dels medicaments que dispensen als usuaris del Servei Valencià de Salut”.

Pañella recorda que “des de Compromís vam advertir clarament en el seu dia que el pla de pagament a les farmàcies que havien pactat amb aquestes naixia coix, perquè en la partida pressupostària corresponent, no havien tingut en compte el deute acumulat de l’any passat, de manera que, quan han anat liquidant-lo poc a poc, ens trobem que en juny, és a dir, a la meitat de l’any pressupostari, ja han esgotat les quantitats destinades a aquesta finalitat, i ja veurem com s’ho fan ara per a pagar les despeses que teòricament han de liquidar durant la resta del 2012. Però el PP, evidentment, tan satisfet d’ell mateix com sempre, no va voler esmenar-ho per a ampliar aquestes quantitats”.

Des de la coalició valencianista, progressista i ecologista consideren que els incompliments del Consell amb les farmàcies “és de tal gravetat que fins i tot l’establiment de la dona de l’ex president Camps, també està tancat hui i demà com a protesta”.

El diputat de Compromís diu que un tancament dels establiments farmacèutics, “és sempre una actuació molt complicada, que genera problemes als usuaris, als treballadors d’aquests centres i als farmacèutics titulars. Però la ciutadania que patirà les molèsties que es generen ha de saber clarament que l’única responsable de la situació és una Generalitat en mans del PP, que és qui distribueix, d’una manera molt sui generis, els diners disponibles en època de crisi”.