Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el govern valencià “no té cap excusa ara per a parar l’ERO i replantejar-ho, ja que ara s’ha sabut que la persona que fa l’informe econòmic i financer i que és directiu de RTVV, Ricardo Calatayud, està imputat també pel cas de saqueig de diners públics amb la visita del papa a València, l’any 2006”.

Morera ha demanat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que actue amb “exemplaritat, transparència i també duresa amb els imputats en casos de corrupció i de saqueig dels diners públics de les valencianes i els valencians i aquest cas de RTVV és un cas molt cridaner i és més important netejar la radiotelevisió de presumptes corruptes i endollats que no de bons professionals, com vol fer el govern del PP”.

El portaveu de Compromís ha recordat les paraules de Fabra en la sessió de control d’ahir. “Ens va dir que van a recuperar els diners saquejats en el cas de la trama de corrupció de les ajudes de cooperació i també va parlar de retirar a aquells que estiguen implicat en eixos casos. Ja està tardant a expulsar de l’administració pública per a tota la vida a eixes persones que són culpables, en part, de la situació penosa de les arques públiques valencianes”.

CONSELL D’ADMINISTRACIÓ URGENT
També en relació a este cas, el representant de Compromís en el Consell d’Administració de RTVV, Rafael Xambó, ha sol·licitat aquest matí la convocatòria urgent d’una reunió d’aquest òrgan directiu perquè el Director General de l’ens autonòmic done explicacions als consellers de la destitució del subdirector econòmic i financer de la corporació de radiotelevisió valenciana.

Segons ha explicat Xambó, “aquest matí se’ns ha comunicat la destitució de Ricardo Calatayud, cosa que hem demanat avui mateix des de Compromís per boca del nostre portaveu en les Corts Valencianes, Enric Morera, però no sabem els motius pels quals la direcció ha prescindit d’aquest directiu”.

De la mateixa manera, Xambó considera “totalment immoral” que la direcció general de l’ens “haja mantingut en el càrrec durant sis anys a Calatayud, sabent com sabien que estava implicat en la trama de corrupció que es lucrà amb la visita de Benet XVI a València i que investiga la justícia”.