Bota al contingut principal

La Conselleria d’Educació realitzà ahir en els centres educatius de la Comunitat Valenciana l’Avaluació Diagnòstica de l’Educació Secundària Obligatòria, prova anual per conéixer el nivell dels alumnes en diverses matèries.

Als habituals exàmens de Valencià, Castellà, Anglés i Matemàtiques la Conselleria que dirigeix Maria José Català ha afegit enguany una nova prova per mesurar el nivell dels estudiants de secundària en el Tractament de la Informació i Competència Digital.

Segons ha denunciat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “davant la insuficiència de recursos informàtics de la majoria de centres de secundària públics des d’Educació han hagut de realitzar esta prova de manera escrita”.

Com és obvi una prova que tracta de mesurar la competència en algun terreny ha de contindre un important apartat d’exercicis pràctics. Així en les proves de València, Castellà i Anglés, per a avaluar la competència en comprensió oral dels alumnes en estes llengües se’ls ha fet escoltar i treballar una sèrie d’àudios.

“Però la sorpresa ha vingut en la prova que ha dissenyat la Conselleria d’Educació per a mesurar la competència dels alumnes en el terreny de les noves tecnologies que ha consistit en vint-i-cinc preguntes tipus test en què s’han hagut d’incloure fotos de menús de programes informàtics de processament de textos, de gestió de correus electrònics o d’exploració d’Internet per a tractar d’avaluar el nivell dels alumnes en estes qüestions quan allò pertinent haguera sigut realitzar la prova davant d’un ordinador”.

Per a Oltra “en incloure esta nova prova d’avaluació de la competència informàtica dels alumnes de secundària el govern del PP ha realitzat un nou exercici de voler i no poder. És ridícul plantejar un examen com este de manera únicament escrita, cosa que ha deixat ben evident les greus deficiències que presenten la majoria de centres educatius del sistema públic en quant a recursos informàtics”.

“No s’entén com la Conselleria d’Educació es planteja realitzar una prova de nivell d’unes matèries que no es poden impartir correctament en els centres d’ensenyament públics per la deficient inversió tecnològica que ha realitzat este govern”, ha conclòs Oltra.