Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha reclamat al President de Les Corts, Juan Cotino, canvis substancials en el treball de la Comissió de Peticions, que des que va començar la legislatura encara no ha celebrat cap reunió. Aquesta comissió té com a encàrrec principal debatre els diferents informes del Síndic de Greuges.

Per al diputat de Compromís, Fran Ferri, “la reunió una vegada a l’any d’esta comissió per analitzar l’informe del Síndic de Greuges és del tot insuficient i més quan en els últims dos anys les queixes dels ciutadans al Síndic han augmentat en 226%”.

“La situació d’esta Comissió és enguany més greu perquè haurà d’analitzar i debatre en una única sessió l’informe de 2010 (que fou lliurat pel Síndic a Les Corts en setembre de 2011) i el de 2011 (que ha sigut lliurat a Les Corts el passat mes de maig), una sessió que haurà de ser convocada en els pròxims dies, abans que finalitze l’actual període de sessions”.

En este sentit Compromís ha remés un escrit al President de Les Corts, que també ho és d’aquesta comissió, instant a l’establiment d’un calendari de treball per a què el parlament valencià analitze els informes del Síndic de 2010 i 2011 d’una manera sectorial i detallada i no en una única sessió.

Ferri recorda que entre les queixes que ha de treballar aquesta comissió es troben les relacionades amb situacions personals de màxima urgència, com ara els impagaments d’ajudes destinades a col•lectius vulnerables, persones dependents, persones aturades o xiquets i xiquetes amb problemàtiques desateses per necessitats econòmiques.

Per al diputat de Compromís “La desídia que suposa reduir l’anàlisi i debat d’estos informes a una única sessió és un menyspreu al treball de la Sindicatura de Greuges i un insult per als milers de ciutadans que confien en aquest procediment per a resoldre els seus problemes més urgents causats per l’Administració”.