Bota al contingut principal

El ple Les Corts debatrà demà una iniciativa de Compromís per a reformar la legislació hipotecària i implementar una amnistia sobre la quantia de las hipoteques que superen el 110% del valor de taxació actual de l’immoble, en la línia de les polítiques que s’estan implementant a Islàndia. Aquesta opció estaria disponible únicament per a les famílies i persones que no superen un determinat nivell d’ingressos i sempre que es tracte de la hipoteca sobre la vivenda habitual.

Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, “el sobre-endeutament hipotecari fa que moltes famílies que estan passant per dificultats temporals siguen desallotjades de les seues cases, en lloc de buscar una solució per a que puguen pagar”.

Per a Ferri “l’amnistia hipotecària que proposem té com a objectiu evitar nous desnonaments, que les persones puguen pagar les seues hipoteques, que els bancs obtinguen liquiditat i reactiven el crèdit, i que les economies familiars tinguen un respir i puguen començar a destinar els seus diners a altres propòsits i, així, reactivar el consum. Té per tant una lògica de justícia social, però també de dinamització econòmica”.

Segons l’informe del FMI sobre l’economia espanyol fet públic el passat dissabte, si es confirma un escenari desfavorable per a 2012 el percentatge de deute hipotecari que estarà en risc d’impagament arribarà a un 67,3% del total.

“No ens podem permetre que en eixa situació continuen tirant al carrer a milers de famílies per a que els bancs seguisquen col•leccionant pisos buits. Cal posar per davant els interessos de la gent als interessos dels grans bancs”.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la campanya “Rescatem Persones” que està impulsant la coalició Compromís per a proposar alternatives al rescat financer de la gran banca.