Bota al contingut principal

Per a la diputada de Compromís, Mireia Mollà, les últimes xifres sobre deute públic de la Generalitat Valenciana durant l’any 2012, que situen al País Valencià com la autonomia amb més deute públic per habitant i la segona amb més deute respecte al PIB “demostren la incapacitat del govern del Partit Popular i del President Fabra per a fer front a esta crisi econòmica”.

“Mentre estan ofegant els serveis públics bàsics de la ciutadania el govern valencià està generant més deute de forma improductiva, amb malbarataments com el suport a projectes ruïnosos”

“És per això –ha afegit Mollà- que des de Compromís reclamem una auditoria del deute públic per a diferenciar així quin ha estat generat de forma productiva i quin de forma improductiva”.

En el sentit de controlar l’emissió de deute públic la parlamentària de Compromís ha recordat que l’Estatut d’Autonomia atorga a Les Corts la competència directa de l’emissió de deute públic de la Generalitat. Eixes competències estan a dia de hui cedides al Consell, “un govern que està absolutament desbordat per la situació econòmica, per la qual cosa necessitem que Les Corts recuperen les competències en quant al deute”.

“Açò vol dir que cada vegada que el govern valencià vulga emetre deute públic siguem Les Corts les encarregades d’autoritzar o no eixes emissions. Amb un govern incapaç hem de resoldre esta situació en Les Corts Valencianes, en el poder legislatiu, situant en el debat públic les emissions de deute”, ha conclòs Mollà.