Bota al contingut principal

La Conselleria de Governació ha aplicat un retall del 30% en la convocatòria d’ajudes públiques destinades als ajuntaments de la Comunitat per a la homogeneïtzació dels cossos de policia local en matèria de mitjans tècnics i inversions durant 2012. Esta instrucció retalla en més de 43.000 euros una ajuda que en principi tenia una consignació de 145.600 euros.

Per a la diputada de Compromís, Mireia Mollà, “la difícil situació financera de la Generalitat, conseqüència de la nefasta gestió econòmica del PP, que ha produït un gran forat en les arques públiques valencianes, està afectant ja directament a la seguretat de les persones amb la minva de dotacions i mitjans tècnics a les policies locals”.

Les retallades ordenades pel Consell dirigit per Fabra han suposat una important reducció de les ajudes que anaven a rebre els cossos de seguretat local dels municipis més menuts del nostre territori, que són a més la gran majoria.

Per a Mollà “este fet demostra la incapacitat d’un Govern i d’un Conseller de Governació que s’omplin la boca dient que volen impulsar una major coordinació entre les policies locals i a la primera de canvi, disminueixen les assignacions que s’havien compromès pressupostàriament per poder fer efectiva esta línea d’ajudes”.

Per a Compromís és preocupant veure com la Generalitat es gasta milions d’euros en esdeveniments gens productius com la Formula 1 i mostra la seua incompetència no mantenint una xicoteta ajuda als municipis valencians més menuts per poder dotar els seus policies de les emissores i comunicacions digitals i poder així fer front als robatoris que es produeixen tant al camp com a les poblacions valencianes”.

“Amb estes actuacions, el Consell mostra la seua poca voluntat de mantindré una seguretat local pública de qualitat, així com ha deixat en l’estacada als pobles menuts que són els més necessitats d’ajudes institucionals per poder oferir uns serveis òptims i en condicions”.

“Des de Compromís –ha afegit Mollà- reclamem i exigim al senyor Fabra que recompose la política econòmica del seu govern, dirigisca cap a les despeses supèrflues les retallades i garantitze la qualitat dels serveis públics bàsics, que ara més que mai han de ser útils per a la ciutadania”.