Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que les retallades del govern del PP estan tenint un impacte directe sobre l’administració de justícia. La portaveu adjunta, Mónica Oltra, ha registrat en Les Corts Valencianes una sèrie de preguntes parlamentàries sobre els motius pels quals el Consell no està pagant als secretaris dels jutjats de pau de localitats de menys de 7.000 habitants i quan pensa fer efectiu aquest deute.

En les localitats de menys de 7.000 habitants la funció de secretaris dels jutjats de pau la realitzen funcionaris municipals que a canvi reben una assignació econòmica de la Conselleria de Justícia per assumir aquesta càrrega de treball extra.

Els impagaments del Consell a aquests secretaris judicials són constants i en alguns casos porten dos anys sense cobrar. Per a denunciar la seua situació, després que el govern autonòmic del PP no atenga les seues demandes, nombrosos secretaris dels jutjats de pau estan realitzant vagues i aturades durant els últims mesos.

Segons ha assenyalat Oltra “aquesta situació creada pels impagaments per part del Consell està suposant una greu problemàtica en els Jutjats de Pau de localitats de menys de 7.000 habitants. S’estan acumulant els assumptes judicials, no es dóna eixida a les qüestions dels ciutadans d’aquestes poblacions que són competència dels Jutjats de Paz”.

“Uns jutjats molt importants perquè el que fan és descarregar a l’administració de justícia perquè eviten plets i conflictivitat social. Actuen com a justícia més propera al poble i açò s’està veient truncat pels impagaments del Consell que d’una manera irresponsable està deixant d’atendre qüestions que són de primer ordre, que tenen a veure amb el manteniment de la pau social”, ha conclòs Oltra.