Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha criticat les declaracions que ha fet hui el vicepresident del Consell, José Císcar, al respecte de la no convocatòria de les comissions no legislatives de Les Corts Valencianes.

Císcar ha afirmat que estes comissions no es reuneixen perquè els grups parlamentaris no presenten iniciatives per a ser tractades en les mateixes i ha proposat suprimir-les.

Per a Oltra “si el vicepresident Císcar no té alguna cosa intel•ligent a dir el millor que pot fer quan li pregunten és callar-se perquè el que ha fet hui és una demostració d’ignorància i de desinformació. D’ignorància perquè no sap que està passant en Les Corts amb les comissions no legislatives i de desinformació perquè no ha seguit els mitjans de comunicació quan s’han fet eco d’una denúncia pública de Compromís en què posàvem de manifest que les comissions no legislatives no estan reunint-se perquè el PP no les vol convocar tot i haver registrat el nostre grup iniciatives que s’han de tractar en les mateixes”.

“No volen convocar comissions com la de Drets Humans i Tercer Món, encarregada entre altres coses de debatre sobre iniciatives de cooperació, perquè en eixa comissió el grup popular té por que es tracten temes que esguiten el senyor Blasco, involucrat en una trama corrupta que ha saquejat les ajudes per a ONGs”.

“Així que el senyor Císcar ha de tindre ben clar que estes comissions no es convoquen perquè no hi hagen iniciatives a tractar, sinó que les iniciatives que l’oposició presenta el PP no vol que es vegen perquè tenen molta por del debat parlamentari i no estan en la senda que s’ha d’exigir a un partit democràtic”.

“Un vicepresident del Consell no pot eixir a fer declaracions públiques amb este desconeixement tan gran de la realitat ja que la seua credibilitat queda greument afectada. En compte d’apostar per què s’eliminen estes comissions el que ha de fer el vicepresident Císcar és reclamar als membres del seu partit que tinguen més respecte pel poder legislatiu valencià i convoquen les comissions pertinents per a què els grups parlamentaris puguem desenvolupar la nostra feina correctament”, ha conclòs Oltra.