Bota al contingut principal

El diputat de Compromís vol saber si el Govern veu normal que diversos agents exercisquen una censura d’una obra d’art, vestits d’uniforme i a plena llum del dia, “com en uns altres temps que, des que governa Rajoy estan més pròxims”.

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat diverses preguntes en el parlament després que aparega la notícia de l’atac i mutilació d’un mural artístic en un carrer de València per part de diversos agents de la Policia Nacional. Com ja han publicat alguns mitjans de comunicació, els policies van arrancar a plena llum del dia i vestits amb els uniformes reglamentaris les imatges corresponents membres del cos d’antidisturbis de la paret, situada en el cèntric barri del Carme.

Per este motiu, Baldoví ha preguntat al ministre de l’Interior si aquesta agressió a una composició artística es deu “a una ordre donada des de les altes esferes de la policia o de la delegació del govern. És necessari aclarir aquests fets perquè preocupa molt que policies d’uniforme exercisquen la censura com en èpoques passades, uns temps que semblen estar de tornada des que governa Mariano Rajoy”.

També, el parlamentari de Compromís pregunta al responsable del Ministeri de l’Interior si aquest tipus d’accions “són normals, ja que tothom té el concepte que la policia està per a vetlar per la seguretat ciutadana i no per a destrossar o censurar obres d’art de carrer”.

Des de Compromís han sol·licitat al govern central que faça una valoració d’aquests fets i, de la mateixa manera, “que òbriga una investigació per a esclarir els fets ja que, amb aquesta acció impròpia de la policia d’un estat de dret, l’única cosa que aconsegueixen és engrandir més la bretxa que es va produir entre la societat valenciana i la policia amb la desmesurada acció de les forces de l’ordre en la Primavera Valenciana”.