Anar directament a les notícies

Baldoví pregunta al ministre pels atacs de la policia a un mural artístic del barri del Carme

Publicat el en General Llibertat i Igualtat

El diputat de Compromís vol saber si el Govern veu normal que diversos agents exercisquen una censura d’una obra d’art, vestits d’uniforme i a plena llum del dia, “com en uns altres temps que, des que governa Rajoy estan més pròxims”.

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat diverses preguntes en el parlament després que aparega la notícia de l’atac i mutilació d’un mural artístic en un carrer de València per part de diversos agents de la Policia Nacional. Com ja han publicat alguns mitjans de comunicació, els policies van arrancar a plena llum del dia i vestits amb els uniformes reglamentaris les imatges corresponents membres del cos d’antidisturbis de la paret, situada en el cèntric barri del Carme.

Per este motiu, Baldoví ha preguntat al ministre de l’Interior si aquesta agressió a una composició artística es deu “a una ordre donada des de les altes esferes de la policia o de la delegació del govern. És necessari aclarir aquests fets perquè preocupa molt que policies d’uniforme exercisquen la censura com en èpoques passades, uns temps que semblen estar de tornada des que governa Mariano Rajoy”.

També, el parlamentari de Compromís pregunta al responsable del Ministeri de l’Interior si aquest tipus d’accions “són normals, ja que tothom té el concepte que la policia està per a vetlar per la seguretat ciutadana i no per a destrossar o censurar obres d’art de carrer”.

Des de Compromís han sol·licitat al govern central que faça una valoració d’aquests fets i, de la mateixa manera, “que òbriga una investigació per a esclarir els fets ja que, amb aquesta acció impròpia de la policia d’un estat de dret, l’única cosa que aconsegueixen és engrandir més la bretxa que es va produir entre la societat valenciana i la policia amb la desmesurada acció de les forces de l’ordre en la Primavera Valenciana”.

 • Ferran

  Per cert, aprofitant l'avinentesa, quina és la postura de Compromís davant el grup de treball creat al Congrés dels Diputats en què participen ERC i Amaiur amb un objectiu clar de fer propostes conjuntes respecte al dret a l'autodeterminació. En altres paraules, pot Compromís, davant un tema que, com demostra el curs dels esdeveniments actuals, toca molt de prop molts territoris europeus i estatals, passar de puntetes i evitar-lo? Tard o d'hora us veureu obligats a fer-ho. Pense que més val per decisió pròpia que a contracorrent i obligat per les pressions circumstancials.

  • remigio III

   Crec que es un tema feixuc. Massa per este moment. El País encara no ho te clar respecte al botxins que l'han ensorrat. Cal tenir present que el dret d'autodeterminació ens vindrà d'Europa, igual que li esta venint a Catalunya. De moment , sembla que el País Basc esta demostrant que un País com el Valencià es viable econòmicament. Sols cal tenir un partit i un govern que pense en els ciutadans . Jo apressaria a que recolzaren el corredor de la Mediterrània juntament amb el nord i el sud. Republicanes Salutacions

 • Joan Carles

  Clar Ferran, ERC són més purs i tenen, possiblement, un RH més nacionalista que Compromís. De fet pot ser que Compromís siga de mata morta. Jo pense que fins i tot és podria organitzar un dia de l'orgull Nacionalista Valenciá, a l'estil de dia de l'orgull Gay, i aquell partit que faça una carrossa més atrevida, en el sentit autodeterminatista evidenment, és el que hauria de tindre més diputats en el Congrés i en el Parlament Valencià.
  Llastima que el país on ens ha tocat viure siga el que és, i si t'assomes al balcó vorás més banderes espanyoles que estrelades. Una llastima tal vegada el camí siga més llarg que el que tots vullguerem, però sense dubte les passes han de ser bén segures. Salutacions.