Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha anunciat que demanarà la compareixença de la Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, Isabel Boing, en Les Corts perquè explique la postura del govern valencià davant l’anunci realitzat pel Ministeri de Foment sobre l’eliminació de tres de les línies de mitja distància de ferrocarril a la Comunitat Valenciana.

En concret les tres línies que es veurien afectades per aquestes mesures de Foment de substituir ferrocarrils per autobusos serien la que uneix Xàtiva amb Alcoi, Sagunt-Caudiel-Terol i València-Bunyol-Requena-Utiel.

Segons el portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, “des de Foment s’argumenta ara que aquestes línies són deficitàries quan porten dècades sense invertir res en elles, qüestió que des del nostre grup parlamentari venim denunciant des de fa temps”.

Des de Compromís es rebutja frontalment aquests propòsits de Foment i s’exigeix al Consell que adopte mesurades per a evitar que aquestes línies de ferrocarril siguen substituïdes per autobusos.

“Si s’haguera invertit en aquestes línies per a modernitzar-les els ciutadans les utilitzarien més i no serien deficitàries. Resulta ridícul i inacceptable que en l’actualitat, per exemple, es tarde pràcticament el mateix temps a arribar de València a Alcoi que fa un segle per la mateixa via de ferrocarril”.