Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat una sèrie d’iniciatives en Les Corts Valencianes per a demanar al Consell explicacions sobre les informacions que apunten que els propis serveis jurídics de la Generalitat han mostrat els seus dubtes sobre la legalitat del procés de privatització de la sanitat que està duent a terme el govern del PP.

Segons la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “durant la compareixença del Conseller de Sanitat en el parlament valencià per a explicar aquest projecte privatiTzador de la sanitat ja li vam exposar que el problema d’inici és que no hi ha hagut un estudi o una reflexió sobre aquest tema, no existeix un punt de partida des del públic que justifique aquest model”.

Segons Oltra “ací el que ha passat és que diferents empreses que tenen interessos posats a guanyar diners a costa de la nostra salut han portat diferents projectes a diferents consellers. Hi ha diferents empreses i diferents empresaris pugnant per a poder seguir amb el saqueig de les arques públiques aquesta vegada a costa de la sanitat”.

“Per tant –ha afegit la parlamentària de Compromís- qui està dirigint la destinació de la sanitat pública valenciana no és el govern, no som els ciutadans, sinó que són empresaris interessats a fer negoci amb la nostra sanitat pública, açò és insostenible”.

“El nostre grup parlamentari ha demanat al Consell l’informe jurídic que qüestiona aquest projecte privatitzador, així mateix requerim el document base que ha servit per a iniciar el procés privatitzador, perquè molt ens hem d’aquest document no ha sigut realitzat des de l’administració pública sinó que han sigut les empreses interessades les que han facilitat diferents projectes”.

“Ara el que el govern del PP vol és acontentar a totes aquestes empreses perquè puguen repartir-se el botí i els que anem a perdre si consentim açò som els ciutadans veient com es devaluen els serveis sanitaris i es devalua la nostra qualitat de vida”, ha conclòs Oltra.