Bota al contingut principal

En una resposta a una pregunta parlamentària formulada per Enric Morera, el Consell reconeix que, a 30 de maig, la Generalitat no havia pagat el cànon, mentre que Ecclestone en març va reconéixer en una entrevista que ja havia cobrat.
El síndic del grup parlamentari Compromís, Enric Morera, ha demandat hui al titular d’Hisenda, José Manuel Vela, “una còpia de l’expedient administratiu on figure la comptabilització de l’obligació reconeguda cap a l’empresa organitzadora de la Fórmula 1”. El portaveu de la coalició considera que “si no tenim accés a la documentació contractual per motius de confidencialitat, sí que tindrem dret a conéixer les obligacions comptables, la despesa produïda”.

Així mateix, ha demanat un llistat de “tots els concursos convocats per la mercantil pública Circuito del Motor S.A. amb motiu de la celebració del gran premi, els beneficiaris i l’import de l’adjudicació”. Tot això, emparat en la contestació del President Fabra, que va prometre a Morera una liquidació de totes les despeses ocasionades una vegada finalitzat el Gran Premi.

Esta setmana el grup parlamentari Compromís ha rebut una resposta a una pregunta registrada per Enric Morera, sobre si el passat mes de març, com va dir Ecclestone en una entrevista als mitjans, ja s’havia pagat per part de la Generalitat a l’empresa Formula One Administration i, per quin motiu, el magnat de les carreres de cotxes cobrava molt abans que molts proveïdors de l’administració pública valenciana.

Segons la resposta que ha fet el Consell, “la quantitat establida contractualment amb l’empresa Formula One Administration no ha sigut abonada” i, respecte a la prioritat que li dóna el govern valencià a l’empresa d’Ecclestone respecte als proveïdors, el Consell assegura que eixa pregunta “no té cap sentit”.

El portaveu de Compromís, però, si considera que eixa pregunta té sentit “i molt de sentit, perquè hem detectat una greu contradicció del govern valencià perquè el propietari de la Fórmula 1 va assegurar en una entrevista el passat mes de març que tot estava molt bé, que tot estava pagat i que sens dubte, el dia 24 de juny se celebraria la Fórmula 1 a València, cosa que si ha passat”.