Bota al contingut principal

Segons ha assegurat hui la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “des del nostre grup parlamentari anem a demanar un ple extraordinari de les Corts Valencianes perquè comparega el conseller de Governació i la consellera de Medi Ambient per a donar explicacions sobre l’incendi de Cortes de Pallás-Dosaigües-Torís que en aquests moments és ja una de les majors catàstrofes naturals que hem patit en el nostre país”.

Estem davant una catàstrofe humana, amb persones que han perdut les seues cases i des de Compromís volem que el govern valencià responga sobre com després de retallar en prevenció d’incendis per a estalviar-se uns quants euros s’ha acabat pagant molt car en extinció i en les conseqüències d’incendis devastadors, amb famílies que han perdut les seues cases i part de la seua vida, a més de la pèrdua del patrimoni natural de tots els valencians.

Per a Oltra “davant aquesta situació les Corts Valencianes no se’n poden anar de vacances i els nostres governants han de donar explicacions d’aquesta catàstrofe que té unes dimensions en aquest moment incalculables. Òbviament esperarem a què la situació de l’incendi estiga controlada però entenem que no hi ha cap excusa perquè no comparega el conseller de Governació i la consellera de Medi ambient per a donar explicacions als ciutadans d’aquesta catàstrofe que, al nostre entendre, podria haver-se evitat, almenys en part, amb major prevenció”.

Així mateix Compromís reclama al Consell que no es puga fer cap tipus d’aprofitament privat de la fusta ni dels recursos de la zona cremada després de l’incendi. Segons Oltra “el canvi que es va introduir en la legislació valenciana, que criticàrem durament en el seu moment, que establia la possibilitat de l’aprofitament privat de les zones cremades és una aberració ja que s’eliminen les mesures dissuasòries. Quan algú pot aprofitar-se econòmicament d’un incendi és evident que hi ha moltes més possibilitats que els boscos acaben incendiant-se. Aquesta mesura adoptada pel govern del PP té conseqüències nefastes i per açò exigim que s’elimine. No volem que amb la catàstrofe natural algú faça negoci”.