Bota al contingut principal

El portaveu adjunt de Compromís, Juan Ponce, ha assenyalat hui que el seu grup ha presentat una bateria d’iniciatives parlamentàries en les Corts Valencianes per a exigir al Consell l’establiment d’una línia d’ajudes per als afectats pels incendis de Cortes i Andilla en forma de programes de desenvolupament rural sostenible, consensuats amb les entitats locals.

“També reclamem –ha afegit Ponce- la creació d’un comitè d’experts que aconselle sobre quins són ara les actuacions més adequades en el mitjà natural arrasat pels incendis. És de vital importància que les possibles actuacions de futur en la zona compten amb l’assessorament dels experts en la matèria”.

Per a Compromís la millor manera d’impulsar la recuperació de la zona és l’establiment de projectes de custòdia del territori en els quals es canalitza la participació ciutadana cap a les actuacions més adequades per a la restauració i conservació del patrimoni forestal fet malbé.

Així mateix el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha signat una petició de compareixença dels ministres de Medi ambient, Defensa i Interior perquè expliquen l’actuació del Govern i la previsió d’ajudes per als afectats en estos incendis.