Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Enric Morera, s’ha referit a l’auto judicial pel qual s’imputa a José Luis Olivas, Rodrigo Rato i Ángel Ácebes en la causa de Bankia. Per a Morera “és una bona notícia l’inici d’este procés judicial i les imputacions conseqüents que per ara s’han efectuat”.

“Des de Compromís esperem que ara es realitze una instrucció ràpida i profunda per a delimitar responsabilitats penals i societàries perquè hem vist durant anys com s’ha utilitzat de manera partidista esta entitat financera fins afonar-la i després hem pogut comprovar amb estupor com els partits polítics que han dirigit la majoria de caixes d’estalvi han impedit qualsevol investigació parlamentària sobre Bankia”.

Per a Morera “La gran estafa que han sigut les quotes participatives i la venda d’accions a la ciutadania no pot quedar impune. Per tant des de Compromís volem que s’esclarisca que ha passat i que es delimiten responsabilitats a tots els nivells”.

“És molt important que l’Audiència Nacional investigue també els crèdits als partits polítics de les caixes que formaren Bankia perquè existeix una evident responsabilitat partidista en l’afonament del nostre sistema financer”, ha conclòs el síndic de Compromís.