Bota al contingut principal

El Síndic de Compromís, Enric Morera, ha denunciat hui en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics que ha sigut impossible aconseguir un ple monogràfic sobre els incendis ocorreguts la setmana passada perquè el PP ho ha denegat sense cap justificació coherent. Finalment, la majoria del PP ha disposat que el Conseller de Governació, Serafin Castellano, comparega en les Corts el proper 12 de juliol abans del Ple sobre RTVV.

Morera ha reconegut que ” els dispositius d’extinció del foc han treballat correctament però el que ha fallat estrepitosament és la gestió i la prevenció que ha fet el govern del PP. Amb estes polítiques mediambientals anem camí a l’abandó forestal i de cultius perquè, com ja s’ha vist, tenim els boscos plens de residus i açò es deu a la deixadesa del Consell “.

Morera ha criticat també com el PP ha intentat evadir qualsevol responsabilitats en “tirar-li el mort” als tècnics que instal•laven les plaques solars i al detingut a Andilla. ” El Consell està més preocupat a posar-li cara al culpable de l’incendi que en admetre les seues pròpies negligències”.

Morera ha manifestat que hi ha molts paral•lelismes en com s’han gestionat els incendis i l’accident del metro ja que el PP “sempre s’escuda davant catàstrofes perfectament previsibles, dient que es tracta d’un fet inevitable quan, en realitat, els culpables tenen noms i cognoms” ha conclòs.