Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en Les Corts Valencianes, Enric Morera, ha qualificat de greu errada del govern de Mariano Rajoy les modificacions de la Llei de Bases del Règim Local recollides en l’avantprojecte de llei que redefineix les competències municipals.

Per a Morera “la intenció del govern del PP de mantindre i reforçar les diputacions provincials, unes entitats administratives del segle XIX no és el més indicat per a eixir de la crisi, més bé al contrari”.

“Des de Compromís creiem que cal simplificar i modernitzar l’administració pública i que s’hauria d’apostar per formes d’administració local mancomunada més àgils i properes als ciutadans i no per entitats obsoletes com les diputacions”.

Segons Morera “és un pas enrere en la instauració d’una vertadera administració del segle XXI que el govern del PP deixe de costat les mancomunitats de municipis. Al País Valencià tenim exemples de com les mancomunitats són entitats eficients que permeten l’optimització de recursos”.

“La gestió comuna dels serveis socials de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, la gestió conjunta dels residus de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida o la gestió cultural de la Mancomunitat de la Marina Alta són exemples que s’hauria de potenciar i que el govern del PP margina en favor d’un model arcaic com són les diputacions”, ha conclòs Morera.