Bota al contingut principal

Oltra “hem demanat al Consell que inicie una comissió d’investigació interna sobre les irregularitats en l’organització de la visita del Papa com la que s’ha realitzat sobre les ajudes a la cooperació”.

Coincidint amb el sisè aniversari de la visita del Papa a València amb motiu de la Trobada Mundial de la Famílies de l’any 2006, el grup parlamentari Compromís ha presentat “per enèsima vegada” una bateria d’iniciatives en Les Corts Valencianes perquè el govern del PP rendisca comptes sobre quant va costar a l’erari públic valencià eixa visita papal.

Per a la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “és inaudit que sis anys després de la visita de Benet XVI encara no sapiem quant diners ens va costar als valencians i valencianes aquest esdeveniment. No és de rebut que sapiem més per la investigació judicial vinculada al cas Gürtel que s’està produint ara en l’Audiència Nacional que pel que ha informat el Consell”.

“Un procés judicial en el qual s’estan coneixent qüestions molt reveladores com que l’actual President del parlament valencià, Juan Cotino, sabia quatre mesos abans de l’adjudicació que certs serveis relacionats amb la visita del Papa anaven a recaure sobre empreses de la trama Güertel. Amb la qual cosa el President dels Corts sembla que té molt que callar sobre aquest assumpte”.

Segons Oltra “després que les despeses d’eixe esdeveniment estiguen sent investigades en el marc del procés judicial vinculat a la corrupció del Partit Popular és encara més greu l’opacitat que demostra el govern valencià”.

A més de preguntes concretes sobre el cost global i detallat de la visita del Papa i sobre la valoració del Consell de les imputacions realitzades per l’Audiència Nacional per frau en les despeses d’aquest esdeveniment, Compromís ha presentat una proposició no de llei perquè “igual que s’ha realitzat en relació a les irregularitats en les ajudes a la cooperació, el govern valencià inicie una comissió d’investigació interna per a donar llum sobre les irregularitats que es van poder produir en l’organització de la visita del Papa”.

Per a Oltra “El President Fabra parla molt de transparència, però fa molt poc. Està enganyant a la ciutadania perquè segueix encobrint a aquells que estan vinculats a trames de corrupció, a aquells que, per exemple, sabien abans d’hora a qui anaven a adjudicar la visita del Papa com el senyor Cotino, a aquells que s’han enriquit amb els diners dels valencians a través de trames corruptes. Fabra ha de començar a actuar o serà el President més cínic de la història d’aquesta comunitat autònoma”.