Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que el vicepresident del Consell, José Císcar, s’ha negat a facilitar els resultats dels baròmetres d’opinió que realitza la Generalitat, tot i reconèixer en la resposta a una petició de documentació del diputat Fran Ferri que per part de govern valencià s’estan realitzant de manera continuada “estudis d’opinió pública referits a l’acció quotidiana del Consell”. Els resultats d’alguns d’estos baròmetres, que ara no es volen fer públics, són filtrats pel govern del PP segons la seua conveniència.

Davant aquest atac al principi de transparència que ha de regir qualsevol institució pública, el diputat de Compromís, Fran Ferri, ha reclamat la presència del vicepresident del Consell a Les Corts per a explicar els motius que justifiquen que no es facen públics els estudis d’opinió.

Segons assenyala Ferri “les enquestes realitzades amb diners públics no són propietat del Consell, per a que puguen utilitzar-los segons els interessos del Partit Popular, sinó que pertanyen a la ciutadania que les paga amb els seus impostos”.

“Segurament, el Consell no vol fer públics els resultats d’aquestes enquestes perquè confirmen que la ciutadania s’oposa a la gestió d’Alberto Fabra que prioritza el pagament als poderosos com Ecclestone, mentres ofega amb retallades i impagaments serveis públics com ara la sanitat, l’educació o la investigació científica”.

“Des de Compromís -ha afegit Ferri- denunciem una vegada més l’ús fraudulent dels diners públics per part del PP, així com la manca de transparència que continua presidint l’acció del Consell presidit per Alberto Fabra”.