Bota al contingut principal

• Pañella: “la retallada de plantilla va a suposar la supressió de nombroses unitats escolars”.

El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, ha criticat el menyspreu que des de la Conselleria d’Educació s’està tenint amb el professorat interí que ha sigut acomiadat com a conseqüència de les retallades que està aplicant el govern del PP.

Pañella ha volgut mostrar el suport de la seua formació als interins assistint a la mobilització organitzada hui en la seu de la conselleria a València per la Coordinadora d’Interins i la Intersindical. Segons Pañella “una vegada més des d’Educació s’ha tingut una actitud inacceptable amb els interins tancant les portes del recinte per a impedir l’accés del professorat. Sembla que certa gent no té clar que els edificis públics no són del PP, són de la ciutadania”.

Segons el diputat de Compromís “la consellera d’Educació, Maria José Català, falta a la veritat quan diu que la reducció de plantilla no va a afectar a la qualitat educativa, és una cosa que ni ella mateixa es creu. La supressió d’unitats escolars és una conseqüència directa de la retallada de plantilla i encara que la consellera es negue a informar al respecte nosaltres ja tenim constància de casos escandalosos en alguns centres educatius on el proper curs, per posar un exemple, es posaran tres cicles de primària junts en una mateixa aula”.

Les mobilitzacions de la comunitat educativa davant esta situació va a ser continua i ja s’estan organitzant des de distintes comarques del País Valencià per a acudir a la seu de la Conselleria d’Educació a València a deixar clares les seues reivindicacions.

“Des de Compromís reclamem a Maria José Català, que responga immediatament a la petició de reunió que li han plantejat els representants dels interins els quals mantenen unes reivindicacions bàsiques per a què no es produïsca una greu deteriorament de la nostra educació pública”, ha conclòs Pañella.