Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts Valencianes una bateria de més de mil peticions de documentació reclamant còpia de les factures corresponents a dietes, desplaçaments i hostalatge de tots els departaments i serveis de totes les conselleries, des de l’any 2007 fins l’actualitat.

Segons la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra “cada vegada que hem preguntat quant s’han gastat les conselleries en viatges i menjars el Consell s’ha limitat a contestar-nos que estes despeses es realitzen conforme a la llei, qüestió per la qual no preguntàvem, per això esta vegada hem reclamat directament la còpia de les factures”.

“Volem saber quant s’han gastat en estos conceptes en els últims anys i quant continuen gastant ara en un moment en què el Consell està retallant salaris, acomiadant el professorat interí, fent que els pensionistes paguen per a avançat les seues medicines. Quan s’està fent pagar als ciutadans una crisi que no han creat el que no es pot tolerar és que des de distintes conselleries es gasten els diners públics de manera irresponsable en dietes, desplaçaments i hostalatge”.

Per a Oltra “el fet de què el govern del PP s’haja negat sistemàticament a donar a conéixer quants diners es dediquen a este tipus de despeses fa augmentar les nostres sospites sobre el malbaratament dels fons públics”.

“I més quan hem tingut constància a través del mitjans de comunicació de qüestions com els viatges que feu Juan Cotino per a vore al Papa quan era conseller de Medi Ambient, uns viatges que responien al seu interés particular perquè no tenien res a vore amb la gestió pública que desenvolupava aleshores i que carregà als comptes de la conselleria”.

Segons Oltra “estes pràctiques i la negativa a informar-ne demostren que el govern del PP té molt a ocultar i per això la falta de transparència que apliquen per tractar d’amagar un problema greu com és el balafiament de diners públics en este tipus de despeses”.