Bota al contingut principal

El Síndic de Compromís, Enric Morera, s’ha reunit avui amb els representants de la Federació Empresarial d’Entitats Titulars de Centres i Serveis d’Atenció a Persones amb Discapacitat Intel·lectual per a donar-los el seu suport davant els reiterats impagaments del Consell que ja els deu 16 milions d’euros corresponents al primer termini (el 60% del total).

FEAD, que agrupa més de 80 centres entre concertats i subvencionats, ha iniciat un tancament per a reclamar els diners que la Generalitat els deu perquè, asseguren,el centres estan desbordats i “ja no poden més” i denuncien els cinc anys de congelacions de les subvencions que porten a les seues esquenes i que els han portat a una situació d’asfíxia econòmica.

Morera ha criticat que “la nefasta gestió de govern de Fabra llance a empreses sense ànim de lucre a la insolvència i al desemparament més absolut ja que moltes d’elles ni tan sols poden pagar als treballadors i ja ni els bancs concedeixen préstecs perquè no es fien de Conselleria”.

Entitats com el Centre Ocupacional Tola de Silla, ja fa temps que venen denunciant la gravetat de la seua situació econòmica pels impagaments del govern del PP