Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha demanat a la Mesa de la Diputació Permanent de les Corts Valencianes la convocatòria d’un Ple extraordinari per a tractar la incidència que tindran en el territori valencià les mesures anunciades pel President del Govern Mariano Rajoy, “que suposen les retallades més greus de la nostra democràcia”.

Segons ha declarat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem demanat la convocatòria d’aquest ple extraordinari perquè entenem que no és de rebut que les Corts Valencianes se’n vagen de vacances quan Mariano Rajoy ha anunciat unes mesures que ofeguen els ciutadans i ciutadanes i que impossibiliten l’eixida de la crisi”.

“Aquestes retallades li donen una nova volta de rosca als funcionaris llevant-los la paga extra de Nadal, que evidentment és una pèrdua de la capacitat de consum i per tant de moure l’economia que tenim els ciutadans i les ciutadanes, el mateix efecte que tindrà la pujada de l’IVA. Unes mesures que també empitjoren la situació dels aturats amb la reducció de les prestacions i que amenacen les pensions”.

Les mesures anunciades també suposen una retallada democràtica en reduir el nombre de regidors dels municipis xicotets amb l’excusa de la crisi, quan en la majoria d’aquestes localitats no hi ha una despesa afegida pels regidors que tenen, perquè aquestos exerceixen de manera altruista i no cobren.

“Quan tot açò ha passat aquesta setmana –ha afegit Oltra-, no és possible que les Corts Valencianes eludisquen les seues funcions, per açò des de Compromís demanem un debat públic perquè el poble valencià es puga pronunciar a través dels seus representants en contra d’aquestes mesures”.

En aquest moment més que mai és necessari que mostrem fermament el nostre rebuig a retallades que ofeguen l’economia, que suposen que la crisi l’haguem de pagar aquells que no l’hem creat. No podem permetre que s’estiguen carregant el benestar de la ciutadania mentre estan perdonant els impostos als més rics, mentre s’està legalitzant el frau fiscal dels oligarques, que amb un deu per cent poden aflorar els diners negres que han tingut durant anys sota la rajola.

“Davant aquest panorama, òbviament, s’imposa un debat públic on ens puguem pronunciar en contra d’aquesta barbàrie.”, ha conclòs Oltra.