Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Juan Ponce ha lamentat hui que “un dels nostres espais naturals més importants, Serra Mariola, estiga pagant les conseqüències de les retallades del Consell en mitjans de vigilància i extinció d’incendis i la seua incompetència en evitar este desastre mediambiental”.

Ponce ha realitzat estes declaracions després de visitar este matí el parc natural de Serra Mariola, junt al vicealcalde d’Alcoi, Rafa Carbonell, per conèixer de primera mà l’abast del incendi.

El diputat ha explicat que “este foc, com els d’Andilla i Cortes de Pallàs, és conseqüència directa de les reduccions que el Govern del PP ha fet en matèria de vigilància i extinció d’incendis, doncs esta disminució de mitjans suposa necessàriament que els efectius tarden més en detectar els incendis i en arribar fins a ells per extingir-los”.

“A més, en el incendi de Serra Mariola també hi havia restes de treballs agrícoles, com llenya, abandonades per la muntanya i que havien sigut prèviament autoritzades per la Generalitat”, ha indicat Ponce, que ha afegit que “això demostra que abans del foc hi ha hagut molta incompetència prèvia per part de l’administració”.

El diputat ha recordat que “Compromís ja denuncià l’estiu passat que la Conselleria de Governació havia decidit reduir de 85 a 10 els membres de les brigades forestals a Alcoi i recentment hem hagut de veure com s’han suprimit brigades PAMER a la zona, per no parlar de la manca d’un helicòpter exclusiu per a incendis a les comarques d’Alacant durant tot l’any”.

“Des del grup parlamentari s’han registrat diverses preguntes per a que el Consell ens informe sobre la possible causa del incendi, sobre el retard dels mitjans en actuar i sobre el dispositiu posterior per aturar un foc que afecta els termes municipals d’Alcoi i Banyeres de Mariola”, ha assenyalat.

Juan Ponce ha acabat dient que “si el conseller de Governació, Serafín Castellano, tinguera un mínim de vergonya, hauria dimitit ja per la manera desastrosa en què ha gestionant la prevenció dels incendis, el que suposa una greu negligència de la que tots i totes els ciutadans d’este territori estem pagant les conseqüències”.