Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat que la desregulació comercial aprovada ahir pel Consell de Ministres no és la solució als problemes i necessitats del sector del comerç minorista i pot generar el tancament de comerços davant la competència deslleial de les grans superfícies. El portaveu de Compromís en la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme, Fran Ferri, ha registrat en Les Corts Valencianes una iniciativa per a defensar el comerç dels pobles i ciutats valencianes front a les mesures del govern central.

Un estudi publicat fa uns mesos en el butlletí “Informació Comercial Espanyola” del propi Ministeri d’Economia i Competitivitat sosté que l’actual legislació comercial espanyola ja és de les més liberals d’Europa situant-se al mateix nivell de regulació que la d’Alemanya i amb major llibertat d’horaris que a Regne Unit, i Itàlia.

Segons ha assenyalat Ferri “el problema del sector del comerç no és de regulació sinó de falta d’activitat econòmica. El que cal, per tant, no és que les grans superfícies puguen obrir més festius o fer rebaixes quan vullguen, sinó que l’Estat ataque els dos problemes principals de l’economia espanyola: la desocupació i el sobre endeutament de les famílies, per a dinamitzar l’economia i reactivar el consum. En este sentir la pujada de l’IVA va en la direcció contrària”.

“El que pretén el Govern del PP amb estes mesures aprovades ahir és beneficiar a les grans superfícies, tot i que això supose la destrucció del model de comerç de proximitat que no només genera ocupació qualitat sinó que té efectes molt positius per a la regeneració d’algunes zones urbanes i la vida festiva, social i cultural dels barris”, ha conclòs Ferri.