Bota al contingut principal

El Síndic de Compromís, Enric Morera, ha demanat explicacions per escrit al Consell per saber si la Generalitat pensa prendre alguna mesura en contra de l’empresa americana amb la qual la Generalitat tenia contractes i que, de manera sobtada, vol acomiadar a més de 500 treballadors i treballadores de la delegació de València.

Morera s’ha interessat “per la situació contractual de l’empresa amb la Generalitat. Volem conèixer quins serveis ha estat prestant aquesta empresa i si estan encara vigents i, de ser així, quines mesures pensa prendre el Govern de Fabra contra una empresa que pot llançar a l’atur a més de 500 famílies valencianes”.

La multinacional, que treballava amb conegudes empreses de telefonia mòbil i de tecnologia, gestionant solucions per a clients, no es va posar en contacte directe amb els treballadors per a anunciar els acomiadaments, sinó que aquests es van assabentar primer pels mitjans de comunicació i, després, pels representants sindicals.

Malgrat que l’empresa ha assegurat que la delegació en València continuarà, els treballadors temen que la situació esdevinguda en les altres delegacions d’Espanya (Madrid, Toledo i Barcelona) es repetisca i es queden en el carrer.

El portaveu de Compromís ha contactat amb representant dels treballadors i treballadores per oferir-los la col•laboració del grup parlamentari i evitar l’acomiadament massiu.