Bota al contingut principal

El procés de consolidació i creixement de Compromís continua i hui, a la ciutat de València, s’ha celebrat la primera reunió del Consell Executiu Nacional de la coalició, un òrgan format 21 membres que representen a les formacions polítiques i també als independents que hi participen en el projecte polític valencianista, progressista i ecologista.

Els portaveus de l’executiva seran Enric Morera i Mònica Oltra, mentre que els coportaveus de la direcció seran Joan Ribó i Juan Ponce. A més, l’executiva s’estructura en cinc grans àrees de treball.

Segons ha explicat en la roda de premsa Mònica Oltra, “hui li hem donat un altre significat al 18 de juliol, com un renaixement i per això hui és un dia molt important per a nosaltres i també, pensem, per a la societat valenciana en estos temps que patim els pitjors atacs als drets socials i democràtics dels ciutadans, uns atacs sense precedents i que també són inconstitucionals”.

Oltra ha fet una profunda reflexió sobre els problemes actuals que pateix la democràcia. Segons la portaveu de l’executiva nacional de Compromís, “la democràcia és una eina útil perquè els qui estan baix puguen respirar i en este moment se’ls ofega perquè l’1% de la població visquen per damunt de totes les possibilitats. No acceptem el trencament dels equilibris constitucionals i l’atac a la gent que no és la responsable de la crisi”.

En eixa sèrie d’atacs als drets socials i democràtics, Oltra ha assenyalat la decisió de Rajoy d’eliminar un 30% de regidors. Segons Oltra, “no suposa cap estalvi i la finalitat és per a retallar la democràcia, és la reacció del PP i del bipartidisme perquè no els ha agradat el que ha passat a Grècia i volen continuar al poder siga com siga”.

La presentació de l’executiva nacional de Compromís ha servit també per reiterar uns principis de la coalició, que està totalment en contra “de culpar als funcionaris del deute públic, dels atacs i la marginació cap a les personesndependents, de pujar l’IVA als que si paguen i no defrauden a hisenda o que es facen amnisties fiscals a qui més guanyen o més defrauden, mentre es perjudica més i més als honrats, als qui sostenim amb treball, esforç i diners el nostre país”, segons Oltra.

El pas endavant de Compromís “ésun repte que fem, però també és una oportunitat per a l’esperança, perquè creiem que es poden fer les coses d’una altra manera. Hi ha capacitat per eixir tots plegats de la crisi i sense que ningú haja de patir, com està passant ara”, segons la portaveu de l’executiva nacional, qui considera, a més a més, que existeix la certesa “d’altres camins possibles i des de Compromís anem a fer eixe esforç perquè volem recuperar la politica de veritat, no el partidisme. Volem acompanyar la societat en este canvi emancipador on estiga al centre de tota acció la persona”.

Per la seua part, Enric Morera ha assegurat que la coalició creix i millora, “anem a més Compromís com una alternativa progressista, ciutadana, honesta i valenciana a la crisi i per això cridem a més gent a participar en este projecte de regeneració de la política valenciana, que té com a principal priortat el rescat de les persones abans que els bancs. No podem permetre que es pague la desfeta amb la butxaca dels ciutadans”.

Amb un missatge molt clar, Morera ha advertit que Compromís no aposta per les velles estructures de partit i ha assegurat que la formació no vol “ni burocratitzar-nos, ni institucionalitzar-nos, no volem perdre la connexió que tenim amb el carrer”. I per obrir-se més al carrer i a totes les persones que des de fa més d’un any han manifestat la seua voluntat de formar part de Compromís, el Consell Executiu Nacional de la coalició ha aprovat en la primera reunió la quota per aquelles persones que volem estar en la formació sense militar en cap partit dels integrants i que serà de 75 euros a l’any, amb reduccions per a estudiants, aturats i jubilats

BLOC

Enric Morera
Josep Maria Pañella
Josep Melero
Lluís Miquel Campos
Rafa Carbonell
Ignasi Bellido
Teresa Garcia
Àgueda Micó
Maria Josep Ortega

Iniciativa

Mònica Oltra
Mireia Mollà
Xavier Rius
Paco Garcia
Carles Mulet

BLOC JOVE

Paula Paniza

Joves amb Iniciativa:

Pablo Grajeda

Els Verds – Esquerra Ecologista

Carles Arnal
Juan Ponce

Adherits:

Joan Ribó
Esther Tarín

Membres nats amb veu però sense vot:

Joan Baldoví
Fran Ferri

Responsables d’àrea

Organització: Josep Melero i Xavier Rius
Comunicació: Lluís Miquel Campos i Sergi Campillo
Finances: Òscar Peris i Miquel Real
Institucional: Rafa Carbonell i Mireia Mollà
Sectorial: Joan Ribó i Maria Josep Ortega