Anar directament a les notícies

Compromís porta la defensa del tren Xàtiva-Alcoi al Congrés

Publicat el en General

Compromís ha tornat a portar la defensa dels tranports públics i de qualitat al Congrés dels Diputats. En esta ocasió, el parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista, Joan Baldoví, ha presentat una proposició no de llei perquè l’estat invertisca, modernitze i no abandone la línia de ferrocarril que uneix dos importants ciutats de l’interior del País Valencià: Xàtiva i Alcoi.

Segons Baldoví, “ens hem fet ressò de les iniciatives que estan presentant els nostres companys de Compromís en els ajuntaments de les comarques centrals. Fins i tot en la moció que presentàrem en Xàtiva, el PP d’Alfonso Rus votà a favor i per això volem ara que el govern central demostre si té una voluntat seriosa de millorar els transports públics i la mobilitat de milers de ciutadans i ciutadanes que no volen perdre una línia de ferrocarril amb més de 100 anys d’existència i que l’estat, en compte d’eliminar-la ha de millorar-la i apostar també amb la connexió d’Alcoi amb Alacant, com també estem reclamant en molts ajuntaments”.

Des de Compromís han tornat a denunciar “la marginació històrica del País Valencià en infraestructures bàsiques per a la ciutadania com ara una línia de ferrocarril de Rodalia en condicions. Per això, des de la nostra formació continuarem reivindicant les línies Xàtiva-Alcoi, Alcoi-Alacant, Gandia-Oliva-Dénia o Castelló-Vinaròs, per posar-ne alguns exemples de línies que no tenim, que són necessàries i rendibles, no com alguns AVE que tant PP com PSOE s’han preocupat de fer per malbaratar milions i milions d’euros”, segons Baldoví.

També, l’únic diputat valencianista al Congrés considera que la pretensió del govern central d’eliminar la línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi i substituir-la per autobusos, “seria una errada imperdonable i demostra la mentalitat decimonònica d’un govern sense rumb, ni idees, perquè la línia de ferrocarril el que permet és unir més poble en menys temps, d’una manera ràpida i neta i aprofitant una infraestructura feta des de fa dècades i, per tant, integrada ja al territori”.

 • Toni

  Molt ben dit i molt bé per part de Compromís. El tren es un transport sotenible, segur i ràpid que a més a més vertebra les nostres ciutats i les nostres comarques (i pots llegir un montó de llibres quan viatges).
  Apostar pel autobus es anar enrrere, que per altra banda es el que volen estos PPodrits. Ens destrueixen el paisatge amb el AVE : 18.000 milions d'euros de tots. I per a que? per a que quatre amb jaqueta i corbata vaitgen entre madrid i el nostre país. Volem tresn de rodalies i mitja distància: NO VOLEM AVES !!
  Volem els nostres trens, volem el tren Gandía-Dénia, volem els trens de les comarques interiors, volem anar a Terol amb tren i a Vinaròs també, volem anar a Alacant amb tren i amb les nostres bicis.
  Volem ser els únics qué decidim el nostre futur al nostre País Valencià.

 • jordi

  Cal transferir la gestió dels trens de rodalies i els regionals a la Generalitat,
  com han fet a Catalunya. Al cap i a la fi són els trens dels valencians
  i els volem gestionar nosaltres mateixos.