Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Oltra,s’ha reunit amb representants de les diferents seccions de les dones de  La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià per a discutir els problemes del camp.

Al llarg de la reunió, Oltra ha transmès el seu suport al camp valencià i ha denunciat “la invisibilitat que pateixen moltes dones que es dediquen a l’agricultura perquè sempre han treballat a l’ombra dels homes”.

“El camp és un sector clau tant per a la economia com la societat valenciana i les polítiques del Consell estan despullant a molts agricultors de la seua manera de vida tradicional i s’obstinen a promocionar un latifundisme que no és propi de la realitat rural valenciana” ha declarat Oltra.

També s’ha reivindicat la progressiva despoblació que pateixen les zones rurals agreujada pel desplaçament dels Col·legis Rurals Agrupats (CRAs), sobretot en les comarques de l’interior o la problemàtica dels intermediaris que esclavitzen a l’agricultor i rebenten els preus dels productes. La nova llei de Titularitat Compartida també ha estat un dels temes centrals de la reunió i encara que la diputada de Compromís ha reconegut que “era necessària” admet que ” arriba amb molt de retard i encara té moltes mancances com la falta de difusió i regulació”.

La reunió d’Oltra amb les representants de la Unió s’emmarca dins d’una ronda de converses amb representants d’organitzacions agràries del País Valencià per poder proposar les iniciatives d’estos col·lectius al parlament valencià.