Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha presentat unes preguntes demanant resposta per escrit a la Conselleria de Sanitat per conéixer les causes per les quals no s’ha esgotat la borsa d’ocupació d’infermers aquest estiu.

La diputada de Compromís i responsable de temes de salut, Mònica Oltra, ha declarat que “es tracta d’un fet quasi inèdit perquè és la primera vegada en molts anys que la borsa d’infermers no s’ha esgotat en estiu. El que volem saber és a què es deu açò. Perquè si la mesura és part del pla de retallades del govern del senyor Fabra, tots els valencians tenim dret a saber-ho”.

D’acord amb la informació del Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA), Mònica Oltra ha advertit que “el que és pitjor és que, amb total seguretat, aquestes xifres són més altes ja que, les infermeres diplomades en 2011 i juny de 2012 no estan incloses en la borsa de treball de Sanitat. Així que la suma total pot ser molt major”.

En les comarques centrals, només estan disponibles un 19,8% de la Borsa de Treball, a Castelló el 8,2 %, i a Alacant 9,6 %. O, el que és el mateix, en el mes de juliol hi havia al voltant de 2.000 i 3.000 infermers sense treballar.