Bota al contingut principal

La finestra oberta per Compromís a internet, per fer possible que ciutadans i ciutadanes puguen preguntar en les administracions públiques ha estat un autèntic èxit de participació. La pàgina web “volemsaber.com” va ser presentada i llançada a la xarxa el passat dimecres al migdia i divendres per la vesprada ja comptava amb més de 150 preguntes que la coalició registrarà, principalment, a l’Ajuntament de València, les Corts Valencianes i també el Congrés dels Diputats.

Segons ha reconegut el diputat de Compromís, Fran Ferri, “en poques hores hem vist com centenars d’usuaris han visitat la nostra pàgina web per registrar preguntes, perquè volen saber detalls de com s’empren els diners que són de totes i tots i per a nosaltres, és un plaer poder fer de pont d’eixos ciutadans que volen saber i tenen dret a saber i els governants. Ara, la segona part és responsabilitat dels qui manen, que han de saber que no sols no negaran informació a Compromís, ho estaran fent a centenars de ciutadans i ciutadanes que canalitzen les seues peticions d’informació mitjançant la nostra plataforma web”.

L’ús de cotxes oficials i escortes, les dietes, els impagaments de beques escolars, preguntes referents a l’activitat dels polítics, les retallades, el nomenament d’assessors de forma irregular, el cost dels organismes i entitats públiques, el balafiament dels fons públics… són alguns de les desenes de temes que tots els dies registren ciutadans i ciutadanes en la pàgina “volemsaber.com” i que Compromís filtra i envia a grups municipals o als grups parlamentaris de les Corts, el Congrés o les Diputacions on té presència la coalició per a registrar.

Amb la participació i col•laboració de la ciutadania, Compromís preveu que duplicarà les iniciatives parlamentàries que està presentant en les institucions, on per exemple en les Corts Valencianes, ja és la formació que més treball parlamentari està desenvolupant.