Bota al contingut principal

El col·lectiu de Compromís per Crevillent ha denunciat públicament hui la persecució política que està patint després que el passat 8 de juny portara a terme una concentració autoritzada en la seu de Bankia de l’avinguda de Madrid contra els excessos comesos per esta entitat financera.

En concret, la Subdelegació del Govern del PP ha decidit incoar expedients sancionadors a cinc membres del col·lectiu que participaren en este acte, entre els que es troba la regidora Aitana Mas, tot i que la concentració, autoritzada prèviament per este organisme, es va desenvolupar de manera pacífica i sense incidents.

El portaveu de Compromís per Crevillent, José Manuel Penalva, ha explicat que “des del col·lectiu ens trobem sorpresos i indignats per esta decisió del Govern del PP que vol sancionar amb multes d’entre 301 a 6.000 euros a alguns dels companys que es van concentrar de manera pacífica en una seu de Bankia per denunciar els abusos de la banca, com s’està fent a molts altres llocs de l’Estat”.

“És evident que estes mesures preses per la Subdelegació responen a una persecució política que ha posat en marxa el PP contra els col·lectius que plantem cara a aquells que estafen els ciutadans i que denunciem els excessos que s’han comès i se segueixen cometent en la banca, com és el cas de Bankia”, ha considerat Penalva.

El portaveu de la coalició local ha indicat també que “en definitiva el que pretén el govern del PP és silenciar els ciutadans que volen que els responsables paguen per saquejar les caixes o els que es neguen a que es deixe sense casa a famílies senceres mentre els responsables polítics i financers de la bombolla immobiliària reben indemnitzacions milionàries i per això qualifiquen falsament de violentes unes protestes sense incidents i que l’únic mal que provocaren va ser a les oïdes dels qui no volien escoltar les nostres protestes”.

Per la seua banda, la diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat que “ens trobem davant una nova coacció del govern del PP per silenciar les crítiques a la seua gestió, una acció lamentable que este partit està portant a terme des que va començar a governar i que suposa un atac directe als drets dels ciutadans i a la salut de la nostra democràcia”.

“Des del grup parlamentari donem tot el nostre suport al treball dels companys de Compromís per Crevillent que fan una tasca encomiable i de manera pacífica per denunciar injustícies com les que s’han comès a Bankia i reivindicar el rescat de les persones per davant dels rescats als bancs”, ha declarat Mireia Mollà.

Des de Compromís per Crevillent han anunciat que van a defendre’s en totes les instàncies administratives i jurídiques d’esta persecució política sense precedents a Crevillent durant la democràcia. Els cinc membres del col·lectiu als que s’ha incoat l’expedient han de comparèixer el 2 d’octubre a la Ciutat de la Justícia d’Elx per a que se’ls prenga declaració.