Bota al contingut principal

El diputat de Compromís-EQUO al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una pregunta parlamentària per a inquirir al govern del PP pels motius pels quals la Subdelegació del Govern a Alacant ha decidit incoar expedients sancionadors a cinc ciutadans que van participar en una concentració davant d’una sucursal de Bankia a Crevillent el passat 8 de juny.

Segons ha declarat Baldoví “es dóna el fet de què esta concentració contava amb autorització prèvia de la pròpia Subdelegació del Govern i es va dur a terme de forma pacífica i sense incidents tal i com recolliren diversos mitjans de comunicació i acredita el part de la Policia Local de Crevillent que hem adjuntat a la pregunta parlamentària”.

“El fet de què les cinc persones expedientades siguen membres de Compromís, entre les que es troba la regidora a l’Ajuntament de Crevillent, Aitana Mas, evidencia que esta acció sancionadora respon a una persecució política que ha posat en marxa el govern del PP contra els col•lectius que planten cara a les estafes i abusos d’entitats bancàries com Bankia”.

Per a Baldoví “esta coacció per par del govern del PP per a tractar de silenciar als qui reclamen responsabilitats als culpables de saquejar les caixes d’estalvi suposa un atac directe als drets de la ciutadania i posa en risc el nostre sistema democràtic”.

Els cinc membres de Compromís als quals s’ha incoat expedient sancionador han de comparèixer el dia 2 d’octubre a la Ciutat de la Justícia d’Elx per a què se’ls prenga declaració i s’enfronten a una possible multa d’entre 301 i 6000 euros.