Bota al contingut principal

Baldoví: “és insultant que el govern de Rajoy justifique l’impagament d’esta ajuda en l’últim mes amb un error contable”

9 d’agost del 2012

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha anunciat la presentació d’unes preguntes parlamentàries per a què el govern de Mariano Rajoy explique les causes de l’incompliment en el pagament de l’ajuda de 400 euros a 200 mil aturats del Pla Prepara.

Baldoví ha assegurat que “és inadmissible que sempre siguen els mateixos els més perjudicats. L’error de càlcul que argumenta el govern central per no haver pagat encara esta ajuda ha recaigut sobre persones que es troben en una situació extremadament precària ja que ni tenen ocupació, ni prestació ni altre subsidi”.

Mentre el Ministeri d’Ocupació ha justificat l’impagament com un desajustament comptable, Compromís denuncia la falta de transparència sistemàtica per “amagar el que tot el món sap, és a dir, que existeixen problemes de liquiditat” ha afirmat el diputat de Compromís.

Així mateix Baldoví ha manifestat que “és incomprensible que estes ajudes seguisquen en l’aire i que el govern de Rajoy no haja confirmat encara la continuïtat del Pla Prepara més enllà del proper 15 d’agost. Les conseqüències de no continuar atorgant estes ajudes serien nefastes ja que el govern del PP deixaria en una situació límit a més de 400.000 famílies, que caurien en una situació propera a la indigència”.

De la mateixa manera la diputada autonòmica de Compromís, Mònica Oltra, ha presentat en Les Corts preguntes dirigides al Consell sobre el seu posicionament davant els impagaments i la continuïtat del Pla Prepara ja que encara que l’ajuda econòmica es fa efectiva des del govern central, l’administració autonòmica també té responsabilitats al respecte ja que és l’encarregada de gestionar els cursos de formació que reben els aturats que s’inclouen en este programa.