Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat una Proposició No de Llei en les Corts Valencianes en què reclama al Consell que establisca mesures per garantir l’assistència sanitària gratuïta a tots els immigrants.

Segons la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem presentat esta iniciativa per què els immigrants no hagen de pagar cap factura a la sanitat pública valenciana, com també han anunciat que van a fer altres comunitats autònomes, que precisament no estan governades pel PP”.

“La intenció anunciada pel govern de Mariano Rajoy de cobrar la sanitat als immigrants no regularitzats és una qüestió injusta, insolidària i inhumana perquè l’assistència sanitària universal ha de ser un dret per a tota la població”.

“Però així mateix –ha afegit Oltra- és una mesura que posa en perill la salut pública de la població en general. El PP amb açò està sent molt irresponsable, volen estalviar-se uns quants euros que a la llarga ens poden costar en salut moltíssim diners més”.

“Si un immigrant sap que van a cobrar-li per anar a la sanitat el més probable és que no vaja i no reba l’atenció que necessita, i si això suposa que no es tracten o no es detecten a temps malalties contagioses podem tindre focus d’infecció gravíssims que poden traslladar-se a la resta de la població i per tant generar problemes de salut pública que a la seua vegada són molt més costós de resoldre”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.