Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha anunciat que durà a la Inspecció de Treball les beques per a ajudants d’anglés al tractar-se d’una relació laboral encoberta. Segons ha declarat el diputat Fran Ferri, “mentre la conselleria castiga a mestres i professors, mentre van al carrer milers d’interins, la consellera Català proposa una idea més pròpia del segle XIII que de l’actualitat, perquè està animant a contractar a treballadors sense drets laborals, un mal exemple que no pot donar una institució pública”.

Ferri considera que, si contractar becaris és la solució, “també es podrien contractar consellers i un president de la Generalitat en beca, perquè no cobren tant i, segurament, serien més eficients que els actuals, que no tenen cap proposta seriosa i van rectificant i desmentint-se contínuament, donant una imatge poc seriosa i generant molta desconfiança en la societat valenciana”.

Per al parlamentari de la coalició valencianista, progressista i ecologista, “l’eixida de to de la consellera Català és un clar exemple de que el PP de Fabra no té propostes ni alternatives per eixir de la crisi, en estos moments les valencianes i els valencians no tenim govern i el que se suposa que és el govern sols està llançant propostes per acabar amb els drets laborals, la qual cosa és ben preocupant”.

Des de Compromís consideren que, d’aplicar-se la mesura de contractar becaris per donar anglés en les escoles, “la Inspecció de Treball no tindrà més remei que actuar amb contundència i aplicar la llei vigent, amb totes les seues conseqüències i afecte a qui afecte”.