Bota al contingut principal

El portaveu del grup parlamentari Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha fet este matí una crida perquè totes les forces amb representació en el parlament valencià, “facen un front comú per exigir un finançament autonòmic just, tal com hem aprovat en les Corts però pel que sembla, la Generalitat encara no ha tingut el valor suficient de reivindicar a Madrid”.

Per eixe mateix motiu, Morera ha animat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, a que es posicione clarament “i que trie si prefereix fer cas a les ordres de Rajoy, com està fent fins ara, o si pensa plantar-se i defensar els interessos del poble valencià. No podem ometre ni oblidar que si el País Valencià tinguera un model de finançament just, no caldria fer les autèntiques barbaritats de retallades que estan fent en estos moments”.

Segons el síndic de Compromís, “les darreres decisions del govern central respecte al finançament condemnen al poble valencià a la marginació i, a més a més, és totalment inconstitucional per no ser just ni equitatiu i ens aboca a patir més retallades perquè les arques públiques valencianes no poden suportar esta situació després dels anys de desgovern, malbaratament i saqueig del Partit Popular”.

Per això, des de Compromís insten al president de la Generalitat a que actue amb caràcter d’urgència perquè exigisca el compliment del principi d’igualtat de la constitució. “Si el govern central ens haguera tractat igual que ho ha fet amb Cantàbria o la Rioja, per posar-ne alguns exemples, des de l’any 2002 les arques valencianes haurien ingressat 10.000 milions d’euros, els quals no tenim i ens trobem que el Consell necessita 3.500 milions per a finalitzar l’any 2012, dels quals 2.800 són per a fer front al deute, el que demostra la lamentable l’herència rebuda de Camps”, segons Morera.