Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la intenció del PP de celebrar el debat de política general a finals del mes de setembre és “una greu errada perquè arriba tard i és la prova d’un govern esgotat, sense idees, sense alternatives, sense ganes de debat, sense ganes de consens i sabem que no servirà per a reforçar i millorar el nostre autogovern, la nostra reduïda alternativa perquè eixa no és la voluntat d’un PP cada vegada més centralista i menys valencià”.

Morera sospita que Fabra “aprofitarà les seues intervencions en el debat per aparéixer com l’alumne avançat de Rajoy, qui més i millor aplica les retallades socials i democràtiques d’un partit que cada vegada està més ubicat en posicions d’extrema dreta”.

També, des de Compromís consideren que el debat “no serà emprat pel PP per a parlar i reivindicar un millor finançament, ni millors inversions, sinó que proposaran reformes electorals molt qüestionables. Si volen reformar la llei electoral, també cal que es reforme un sistema electoral que sols beneficia al bipartidisme i que deixa a molts ciutadans i ciutadanes sense possiblitat de tindre representants en les institucions”.

Morera assegura que les reformes electorals del PP, “estan inspirades en el ‘pucherazo’ d’altres temps per evitar perdre la majoria absoluta, cosa que saben que està passant i que passarà per no haver sabut governar ni gestionar, per portar-nos a la ruïna i per aplicar les pitjors retallades de la història de la democràcia actual”.