Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la petició d’un rescat a la Generalitat, per un import superior a 4.500 milions d’euros, “confirma que ni el mateix Consell és conscient del gran forat que té, no sap amb certesa o no vol reconèixer tot el que deu del passat ni tampoc els compromisos de deute futur i açò és bastant greu”.

Morera ha exigit al president de la Generalitat que encete, “amb caràcter d’urgència” una auditoria del deute públic valenciana. “No poden estar enganyant-nos durant més temps i fa falta saber en què s’han gastat fins a l’últim cèntim en aquestes últimes legislatures perquè eixa és l’única forma de tenir un diagnòstic per a proposar mesures”, segons el portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista en el parlament valencià.

Des de Compromís han animat al president del Consell a que siga valent “i que diga la veritat, que desvetle tot sobre el deute públic i si és necessari que emprega accions penals contra els culpables de la mala gestió, que es prenguen mesures i que es done exemple a la ciutadania que amb els diners de totes i tots no es pot jugar ni balafiar tal com ho han fet fins a l’actualitat”.

Després d’un any de govern de Fabra, després de la dimissió de Camps per l’escàndol de la trama Gürtel, “l’executiu resultant ha demostrat que no sap i que no està capacitat per a governar, com tampoc ho han estat els anteriors governs que han provocat el gran forat en les arques valencianes que ningú és capaç de quantificar”.

En opinió de Morera, “si el Consell fóra honest, parlaria amb claredat, sense inventar termes per a referir-se al rescat, perquè demanar més de 4.500 milions d’euros ja no és només un rescat, estan demanant a crits que el govern central salve la vida d’un executiu que no sap actuar en una situació d’extrema gravetat i amb una herència més que nefasta”.