Bota al contingut principal

El diputat Fran Ferri denúncia davant les Corts les filtracions que ha fet l’estat als grans defraudadors fiscals
El diputat Fran Ferri insta al govern de Fabra a que reclame a Rajoy una política més fèrria en la lluita contra el frau fiscal mitjançanmst una Proposició No de Llei que ha registrat aquesta setmana en les Corts Valencianes.
Després que al 2010 es descobrira el cas d’Hervé Falciani, el treballador del banc suís l’HSBC que va filtrar dades de delinqüents fiscals al govern francés posant al descobert un frau fiscal de més de 6.000 milions d’euros per part de defraudadores espanyols, la primera reacció del govern de Zapatero per a no perseguir el delicte fiscal i a l’empara de l’art. 305.4 del Codi Penal, va ser avisar als amos d’aquestes grans fortunes perquè regularitzaren les quantitats.
Mentrestant, el Govern Central busca augmentar els ingressos declarant una amnistia Fiscal malgrat que la pròpia Comissió Europea considera aquesta una mesura injusta i ineficaç. De fet, el diputat de Compromís, Fran Ferri, també ha denunciat esta mesura “l’augment d’ingressos fiscals no s’aconsegueix només buidant les butxaques dels contribuents que cada dia estan més asfixiats econòmicament ni tampoc declarant amnisties a les grans fortunes que a més, són les que acaparen el 72% dels fraus fiscals que es cometen “.
No obstant açò, l’article 305.4 afirma que aquells defraudadors que realitzen la regularització de manera espontània,és a dir, abans que l’Administració Tributària o la jurisdicció penal, notifiquen al evasor les actuacions de comprovació del deute, podrà quedar exempt de penalització. Però no és el cas. Per a Ferri “es tracta d’un filtració per part de l’estat a les grans fortunes. Un tracte de favor en tota regla que només reben les butxaques més acabalades. Al contribuent no se li premia per complir amb la seua obligacions fiscals, per açò exigim la reforma que endurisca l’article 304.5 del Codi penal i que es garantisca una protecció jurídica a tots aquells que faciliten informació fiscal valuosa”.