Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha afirmat hui que “el fet que el Govern autonòmic del PP autoritzara crèdits ICO al president de la comissió de control de la CAM, Juan Ramón Avilés, de manera presumptament irregular confirma que l’Executiu valencià ha sigut una peça fonamental en els abusos financers que s’han comès en els últims anys”.

Mollà ha explicat que “la Conselleria d’Economia aprovà que es donaren crèdits ICO a Avilés, tot i que sabia que les seues societats no complien els requisits per accedir a esta línia de finançament de la que el president de la comissió de control va obtenir més de quatre milions d’euros”.

En este sentit, ha afegit que “esta nova irregularitat que hauria comès el Govern valencià se suma a la llarga llista d’accions que ha portat a terme durant els últims anys per alimentar la bombolla immobiliària o construir grans esdeveniments fallits, uns fenòmens que han generat nombrosos abusos financers com els que han comès alguns directius de la CAM”.

“El PP, davant la indignació ciutadana, no ha tingut altre remei que criticar els excessos comesos pels directius de les caixes, però ha arribat el moment de que reconega també la seua culpabilitat en fer que hagem arribat fins la situació actual”, ha indicat la diputada de Compromís.

Mireia Mollà ha assegurat que “el PP ha malbaratat els diners de tots i totes i ha arruïnat el nostre territori perquè ha prevalgut els interessos d’uns pocs en lloc de satisfer l’interès general i és hora de que responga per tot això”.

D’altra banda, la diputada ha exigit que “s’actue amb contundència amb Juan Ramón Avilés si es confirma que hauria exercit pressions per accedir a estes línies de crèdit de l’ICO, aconseguir 17 milions d’euros de la CAM en condicions avantatjoses per a les seues empreses i per guanyar uns 300.000 euros en dietes irregulars d’una de les filials de la caixa”.